Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
CINEMA
Com a complement de la conferència "L'Europa després de la Guerra Freda" dins del monogràfic "L'Europa del Segle XX", es projectarà a la Sala de Cinema del Centre Parroquial la pel·lícula "EL CAPITAL" de Costa-Gavras.
Com a complement de la conferència "L'Europa de la Guerra Freda" dins del monogràfic "L'Europa del Segle XX", es projectarà a la Sala de Cinema del Centre Parroquial la pel·lícula "EL ESPIA QUE SURGIÓ DEL FRIO" de Martin Ritt.

Dia: 16 d'abril
Hora: 18h
Lloc: Centre Parroquial
Com a complement de la conferència "La Postguerra i la Declaració dels Drets Humans" dins del monogràfic "L'Europa del Segle XX", es projectarà a la Sala de Cinema del Centre Parroquial la pel·lícula "ALEMANIA AÑO CERO" de Roberto Rossellini.

Dia: 5 de març
Hora: 18h
Lloc: Centre Parroquial
Com a complement de la quarta conferència del monogràfic "L'Europa del Segle XX" que tractarà sobre la Segona Guerra Mundial, es projectarà a la Sala de Cinema del Centre Parroquial a les 18:00 hores del dia 20 de febrer la pel·lícula "SALVAR AL SOLDADO RYAN" dirigida per Steven Spielberg
El dia 8 de febrer hem programat la projecció del documental "Giza, la nena de la maleta", posterior col·loqui amb el seu director, David Serrano Blanquer, i també connectarem en directe amb Giza Alterwain.

"GIZA, LA NENA DE LA MALETA"
El documental explica la història de Giza Alterwajn, nascuda en el gueto de Varsòvia l'any 1940, d'on la van treure amagada dins d'una maleta abans del seu primer aniversari. Giza va sobreviure a la guerra a casa d'una família cristiana polonesa fins que, un cop acabat el conflicte, uns oncles biològics van endur-se-la a l'Uruguai. Després de 65 anys sense cap tipus de contacte, Giza i la seva germana adoptiva polonesa, Danusia Galkowa, es van retrobar a Polònia. Aquest documental l'ha realitzat un equip de professors de la Facultat de Comunicació Blanquerna: David Serrano com a director, Silvia Morón com a redactora i productora i Jaume Benet com a realitzador.
Giza, la niña de la maleta va ser guardonat amb el Premio al Mejor Largometraje en el Festival de Cine Judío de Punta del Este, Uruguay
Com a continuació de la conferència, oferta dins del Monografic "La Europa del Segle XX", sobre el Feixismes i per poder ampliar la visió de aquell periode s'ha programat la visualització de la pel·lícula "Novecento"
El dia 23 de novembre de 2023, i com a tercera conferència dins del monogràfic "La Europa del Segle XX", oferirem la conferencia "Els Feixismes" a càrrec del Dr. Daniel Roig i Sanz
El dia14 de novembre: com a complement de la segona conferencia del monogràfic "La Europa del Segle XX" es projectarà la pel·licula "Octubre" de Sergei Eisenstein i Grigori Aleksandrov, que fà referencia a la Revolució Russa.
Enguany s'està impartint a l'Aula un curs monogràfic amb el tema "L'Europa del segle XX". En el marc d'aquest curs, s'hi ha afegit una proposta, no prevista inicialment, consistent en la projecció d'una pel·lícula, en format de cine-fòrum, relacionada amb el tema que s'hagi tractat en cada sessió. Les pel·lícules es projectaran els dimarts següents a la conferència corresponent, a les 7 de la tarda.
Com a complement de la primera conferència dins del monogràfic "L'Europa del Segle XX" que tractava sobre la Primera Guerra Mundial.
Es projectarà a la Sala de Cinema del Centre Parroquial a les 19:00 hores del dia 7 de novembre de 2023 la pel·lícula

SENDEROS DE GLORIA de Stanley Kubrick
El dia 21 d'abril de 2022, presentem la conferència "Cinema i llibres" a càrrec de Albert Beorlegui Tous

Conferència que explora en el territori compartit per la literatura i el cinema i la relació d'equilibri entre ambdues formes d'expressió artística. El conferenciant, d'altra banda, ja ha estat present en altres edicions a la nostra aula.

Albert Beorlegui Tous

Llicenciat en Dret, i Tècnic de Comunicació de l'Ajuntament de Matadepera, col·labora des del 1994 en nombrosos mitjans de comunicació com a comentarista cinematogràfic, entre els quals actualment destaca RAC 1 amb la secció "El basar de les sorpreses" del programa «Via lliure» de Xavier Bundó. També ha col·laborat amb Agnès Marquès al «No ho sé», amb Ricard Ustrell a «El suplement» de Catalunya Ràdio, amb Crisol Tuà a «El crepuscle dels déus» o amb Xavi Martin a «El club del cinèfils impenitents" entre d'altres.
La Universitat Pompeu Fabra proposa un cicle de conferències que tracta tant temes de cultura general com de política, d'història, de biomedicina, d'ètica, de filosofia, de psicologia o d'economia, sempre en format de diàleg entre dos experts que pertanyen a diferents camps del saber.

Cal inscriure-s'hi prèviament. L'aforament és limitat.

Us agrairem que en feu difusió entre els vostres contactes. Clicar per ampliar la informació



Enllaç per la Inscripció : 'http://mail.google.com/mail/u/0/?tab=wm&ogbl#inbox/FMfcgxwGCtGfSlrndThNwDqBdQBpLXWL' target='_blank'>
El dijous, 10 d'octubre de 2019, vàrem presentar aquesta conferència a càrrec d'Albert Beorlegui, comentarista cinematogràfic.
Ens va parlar de les incidències que s'amaguen darrera el rodatge d'aquesta pel·lícula, que s'ha convertit en un mite del cinema.

ULL en el video de la conferència, per evitar conflicte amb drets d'autor, s'ha eliminat imatges cine, deixant només l'audio